Skriv ut sidan Tipsa någon om denna sida Visa innehållsstruktur för webbplatsen Logga in

Arkiv

Behöver du musik att använda med dina elever? I arkivet hittar du stämningsmusik och ett persongalleri där du kan skapa egna avatarer. Allt är fritt att använda i undervisningssammanhang. 

Musikpussel är ljudfiler som du kan använda för att själv skapa musik. Vill du ha färdiga låtar finns det över tvåhundra musikstycken i Musikarkivet, allt från korta jinglar till kompositioner på tre minuter. I persongalleriet pusslar du själv ihop en avatar du sedan kan spara som bild och använda i olika sammanhang. 

Enligt beslut av Skolverkets dåvarande Generaldirektör får inte Multimediabyrån vidarutvecklas efter 2009. Då systemet för arkiven är från 1997 och fungerar dåligt eller inte alls med nya webbläsare och plattformar stängs nu arkiven för bilder, ljudeffekter, faktagrafik och animationer. I och med detta försvinner även medlemsskap och inloggning.
Under åren har det byggts upp mycket mer omfattande arkiv på Internet där du kan hitta material ni får använda enligt Creative Commons. Prova till exempel:
 
Flickr för bilder (titta gärna igenom trekvarten om hur man gör) 
Soundbible för ljudeffekter

2014 Multimediabyrån - © Skolverket